Programmet er nedlagt

Fakta om programmet

Studiepoeng:
60
Studiets varighet:
2 år
Organisering:
Deltid 50%
Studiested:
Molde
Studienivå:
Årsstudium

Studieplan for Årsstudium i offentlige anskaffelser (2021–2023)

Informasjon om studiet

Høgskolen i Molde, Norges Handelshøyskole (NHH), Norges Tekniske- og Naturfaglige Universitet (NTNU) og Universitetet i Bergen, har i samarbeid med en lang rekke offentlige innkjøpsenheter og organisasjoner etablert et årsstudium (deltid) i offentlige anskaffelser.

Studiet er første ledd i samarbeidet mellom utdanningsinstitusjonene og forvaltningen om å opprette et Anskaffelsesakademi (Senter for Anskaffelsesutdanning og Forskning) og herunder bidra til et helhetlig kompetanseløft innen offentlige anskaffelser, inkludert koordinerte bachelor- og mastergradsstudier og forskningsvirksomhet.

Studiet er dimensjonert for å kunne fullføres parallelt med en alminnelig arbeidssituasjon.

Studiet er skreddersydd for innkjøpere i offentlig sektor og undervisningen gjennomføres av lærekrefter fra alle de samarbeidende institusjonene.

Studenter uten erfaring kan også søke, men det anbefales å få etablert en avtale med en utplasseringsbedrift, som studenten parallelt med utdanningen kan få praksis innenfor fagfeltet offentlige anskaffelser.

Hva lærer du?

Studiets læringsutbytte

Etter fullført utdanning skal kandidaten ha kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse innenfor fagområdet offentlige anskaffelser. Herunder vil både juridisk, økonomisk-administrativ og prosjektfaglig kompetanse samlet utgjøre innkjøpskompetansen.

Studiet skal gi grunnleggende innføring i offentlige anskaffelser generelt og utdanning av innkjøpere med fokus på besparelser og kvalitetshensyn spesielt. Studiet er også tenkt å være en kompetansearena for både nybegynnere og spesialister med lang erfaring fra anskaffelsesprosjekter.

Opptak

Generell studiekompetanse (GSK)
Dersom du ikke har GSK og fyller 25 år eller mer i søknadsåret kan søke på bakgrunn av
realkompetanse.

Her kan du lese mer om ulike typer dokumentasjon for opptak.

Oppbygging og gjennomføring

Programmets innhold

Samarbeidet mellom utdanningsinstitusjonene og forvaltningen har ført til opprettelsen av Anskaffelsesakademiet som har som mål å bidra til et helhetlig kompetanseløft innen offentlige anskaffelser, inkludert koordinerte bachelor- og mastergradsstudier og forskningsvirksomhet.

Studiet er skreddersydd for innkjøpere ansatt i det offentlige, både i statlig og kommunal sektor, men også tilbydere til det offentlige kan ha utbytte av denne kompetansen.

 

Studiet har hatt studenter fra organisasjoner som Sykehusinnkjøp, Avinor, Kystverket, Jernbaneverket, Difi, Valg, Norges Bank, Statens Vegvesen, Atea, Bufetat, Hemit, Aker Solution, Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen, Universitetet i Stavanger, Statsforvalteren i M&R, Kriminalomsorgen, Kartverket, Nav, Bergen Kommune, Oslo Kommune og en rekke andre kommuner.

Studiet er organisert som et samlingsbasert deltidsstudium med halv progresjon og kan derfor følges parallelt med en alminnelig arbeidssituasjon.

Studiet gjennomføres med to samlinger på hver tre dager hvert semester, samlingene gjennomføres i Molde, Bergen, Trondheim og Oslo. Dersom Corona pandemien gjør det vanskelig å gjennomføre fysiske samlinger, vi det bli gjennomført digitale samlinger.

Studenter uten erfaring innenfor offentlige anskaffelser kan søke, men det anbefales å få etablert en avtale med en utplasseringsbedrift, som studenten parallelt med utdanningen kan få praksis innenfor fagfeltet offentlige anskaffelser.

Innhold og oppbygging av studiet

Studiet er tilrettelagt for deg som jevnlig eller sporadisk deltar i offentlige anbudskonkurranser - og for deg som foretar innkjøp for en offentlig oppdragsgiver. Utdanningen passer godt for deg som allerede har kjennskap til innkjøperrollen og til regelverket, med mange praktiske og nyttige tips, men er også egnet som en grunnutdanning for studenter som er nye til innkjøperrollen og til regelverket.

Organisering og læringsformer

Studiets første del (sertifiseringsdelen) gir 30 studiepoeng:

  • Introduksjon og grunnprinsipper (høst) 1 semester

  • Konkurransefasen (vår) 2 semester

Studiets andre del (diplomdelen) gir 30 studiepoeng

  • I kontrakt (høst) 3 semester:

  • Fordypningsemner (vår) 4 semester :

Vurdering

Oppgave, skriftlig skoleeksamen og en fordypningsoppgave.

Studiemodell

Høst 2021

Velg studieretning for å se emner

Vår 2022

Velg studieretning for å se emner

Høst 2022

Velg studieretning for å se emner

Vår 2023

Velg studieretning for å se emner

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 16. juli 2024 04:40:19