Fakta om programmet

Studiepoeng:
90
Studiets varighet:
3 år
Organisering:
Deltid 50%
Studiested:
Molde
Undervisningsspråk:
  • Norsk
  • Engelsk
Studienivå:
Mastergrad iht §5 (erf.bas.), 1,5-2 år

Studieplan for Erfaringsbasert master i logistikk (2024–2027)

Informasjon om studiet

Studiet dekker hovedelementene i fulltidsstudiet MSc in Logistics (120 stp). Forskjellen ligger i en faglig fordypning som utgjør 30 studiepoeng. All undervisning foregår på engelsk. Masteroppgaven kan skrives på norsk eller engelsk etter ønske. Det er ønskelig at masteroppgaven knyttes til en problemstilling på egen arbeidsplass. I arbeidet med masteroppgaven inngår det et fem-dagers seminar i forskningsmetode (LOG904-101 Research Design) og i tillegg er det obligatorisk å skrive en forstudie (LOG904-100 Proposal) som skal forsvares muntlig og godkjennes av veileder og en uavhengig sensor. Studiet består av obligatoriske emner de to første semesterene samt valgemner som kan velges blant andre emner i fulltidsstudiet MSc in Logistics. I studiet kan det inngå tre intensive ukesseminarer fra masterstudentenes seminarrekke etter studentenes eget valg. På disse seminarene er det obligatorisk oppmøte, alle dager. 

Det forventes at studentene selv tar ansvar for å planlegge sitt eget studie i samråd med arbeidsgiver. Dersom det er vanskelig å gjennomføre planen slik det er satt opp, er det mulig å bytte om på sekvensering av fag. Dette må den enkelte student planlegge selv i samråd med studieleder. 

Hva lærer du?

Studiets læringsutbytte

Kandidaten skal etter fullført utdanning ha følgende:

Kunnskaper:

  • ha god oversikt over teori og sentrale forskningsområder innen Supply Chain Management (SCM) og logistikk generelt

  • ha spesialisert kunnskap innenfor utvalgte emner innen SCM og logistikk

  • ha avansert kunnskap om hvordan SCM og logistikk er relatert til relevante teorier innenfor samfunns- og bedriftsøkonomi.

Ferdigheter:

  • kunne anvende og kombinere ulike teorier for å løse logistikkutfordringer i en virksomhet.

  • kunne lede tverrfaglige prosjekt relatert til effektivisering av verdikjeden innenfor virksomhetens strategiske mål.

  • kunne delta i forskningsprosjekter for å framskaffe ny kunnskap innenfor fagområdet.

Generell kompetanse:

  • kunne kommunisere faglige problemstillinger innenfor SCM og logistikk både på et faglig ekspertnivå og overfor personer med annen fagbakgrunn.

  • kunne sette seg inn i ny forskningslitteratur innen SCM og logistikk og vurdere denne på en kritisk og reflektert måte.

Opptak

Fullført bachelorgrad (180 studiepoeng) eller tilsvarende høgskole/universitetsutdanning av minst 3 års varighet innen logistikk, økonomi-administrasjon, informatikk eller lignende, med karaktersnitt C eller bedre. 

Det kreves to års relevant yrkeserfaring etter fullført bachelorgrad.

Studenter med en svak bakgrunn i statistikk anbefales å følge LOG718 Preparatory Course in Basic Statistics. Dette undervises online gjennom en uke i begynnelsen av august. Flere opplysninger om våre masterprogram i logistikk finnes her: https://www.himolde.no/english/studies/programmes/master-programmes-in-logistics/index.html

Her kan du lese mer om ulike typer dokumentasjon for opptak.

Oppbygging og gjennomføring

Innhold og oppbygging av studiet

Studentene gjennomfører kurs i henhold til studieplanen med 15 studiepoeng per semester i de fire første semestre. I løpet av tredje/fjerde semester skal studenten utarbeide prosjektbeskrivelse for masteroppgaven (LOG904-100 Proposal, 5 studiepoeng) som er obligatorisk. Denne skal leveres skriftlig og forsvares muntlig overfor veileder og en uavhengig sensor. Masteroppgaven skrives normalt i femte og sjette semester.

Seminaret LOG904-101 Research design (del av seminarserien LOG904) er påkrevd før man starter med masteroppgaven. Dette kan gjennomføres sammen med fulltidsstudentene i en uke i et høssemester, men krever da obligatorisk oppmøte. Alternativt kan studentene velge å gjennomføre seminaret i Research Design som fjernstudenter i vårsemesteret, da det blir gitt med digital undervisning.

Du kan finne flere tilleggsopplysninger om våre masterprogram her https://www.himolde.no/english/studies/programmes/master-programmes-in-logistics/index.html.

 

Organisering og læringsformer

Arbeidsformer

Studiet er hovedsaklig lagt opp med vanlige semesteremner, basert på forelesninger og øvelser, og med obligatoriske og i noen tilfeller karaktergivende innleveringsoppgaver. Det er valgt emner som tilbys digitalt uten å måtte delta fysisk på forelesninger. Det kan finnes unntak for noen emner som kjøres samlingsbasert. I så tilfelle er oppmøte sterkt å anbefale, og det kan hvis faglig sett nødvendig, kreves obligatorisk oppmøte. Eventuelle samlingsbaserte emner vil bli kunngjort på forhånd. 

Studiet er ikke lagt opp som et fullstendig nettbasert studium. Det stilles således større krav til studentene med hensyn til egenstudier og ansvar for egen læring, og i tillegg kan det være nødvendig med fysisk oppmøte på eksamen. Det kreves oppmøte i ukesseminarene i høstsemesteret dersom studentene velger dette. Seminarene er ordinært satt opp i tredje semester, og krever normalt at studentene har fullført de obligatoriske emnene i de to første semesterene i studiet. 

Krav til studieprogresjon

Studenter som i løpet av et studieår oppnår mindre enn 50 % av normert studieprogresjon, mister normalt retten til å fortsette på studiet, og får status som emnestudent

Vurdering

Skriftlige skoleeksamener og karaktergivende innleveringsoppgaver.

Jobbmuligheter

Studiet kvalifiserer for lederstillinger i bedrifter og organisasjoner hvor logistikk er en sentral problemstilling.

Videre studier

Ved å bygge på med 30 studiepoeng med metode og fordypningsemner kan studiet kvalifisere til PhD studier i Norge og ulandet.

Studiemodell

Høst 2024

Velg studieretning for å se emner

Vår 2025

Velg studieretning for å se emner

Høst 2025

Anbefalte valgemner

3. semester: Velg enten 2 av de anbefalte valgemnene (2x7,5 studiepoeng), eller tilsvarende 15 studiepoeng fra seminarrekka. 4. semester: Velg ett av de anbefalte valgemnene

Seminars in Logistics

Velg studieretning for å se emner

Vår 2026

Anbefalte valgemner

3. semester: Velg enten 2 av de anbefalte valgemnene (2x7,5 studiepoeng), eller tilsvarende 15 studiepoeng fra seminarrekka. 4. semester: Velg ett av de anbefalte valgemnene

Velg studieretning for å se emner

Høst 2026

Obligatoriske emner

Velg studieretning for å se emner

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 16. juli 2024 04:39:53