Fakta om programmet

Studiepoeng:
90
Studiets varighet:
3 år
Organisering:
Deltid 50%
Studiested:
Molde
Undervisningsspråk:
Norsk
Studienivå:
Mastergrad iht §5 (erf.bas.), 1,5-2 år

Studieplan for Erfaringsbasert master i helselogistikk - nettbasert (2022–2025)

Informasjon om studiet

Studiet Erfaringsbasert master i helselogistikk er på 90 studiepoeng.

Endringer av samfunnet og rammevilkår er vesentlig faktorer som påvirker behovet for livslang læring og gjennom dette studiet vil studentene lære hvordan de skal møte nåværende og fremtidige utfordringer i primær- og spesialisthelsetjenesten.

Studiet gir avansert kunnskap og forståelse for pasient- og informasjonsflyt gjennom hele verdikjeden, dvs. fra sykdom oppstår til pasienter er ferdigbehandlet og hjemme igjen. Studentene vil få kompetanse i logistikk gjennom analyse og forståelse av problemer og løsninger knyttet opp til ulike problemstillinger.

Opptakskravet er en bachelorgrad innenfor helse- og omsorgs studier med karaktersnitt C eller bedre, samt to år relevant yrkeserfaring.

Hva lærer du?

Studiets læringsutbytte

Kunnskaper:

  • ha god oversikt over teori og sentrale forskningsområder i helselogistikk

  • ha spesialisert kunnskap innenfor utvalgte emner innen helselogistikk

  • ha avansert kunnskap om hvordan logistikk er relatert til problemstillinger innenfor helse- og omsorgsektoren

Ferdigheter:

  • kunne anvende og kombinere ulike teorier for å løse logistikkutfordringer i en virksomhet.

  • Kunne utforme planer for bedring av ressursutnyttelse

  • kunne lede tverrfaglige prosjekt relatert til forbedring av prosesser og utnyttelse av ressurser innenfor virksomhetens strategiske mål.

  • kunne delta i forskningsprosjekter for å framskaffe ny kunnskap innenfor fagområdet.

Generell kompetanse:

  • kunne kommunisere faglige problemstillinger innenfor helselogistikk både på et faglig ekspertnivå og overfor personer med annen fagbakgrunn.

  • kunne sette seg inn i ny forskningslitteratur innen logistikk og vurdere denne på en kritisk og reflektert måte

Opptak

Bachelor i helse og sosialfag eller tilsvarende med snittkarakter C eller bedre. I tillegg kreves minst 2 års relevant yrkespraksis etter fullført bachelorgrad.

Relevant praksis kan være at du har jobbet med direkte pasientarbeid, administrativt i et helseforetak, administrativt i helse- og omsorgssektoren i en kommune eller som konsulent hvor arbeidet har vært relatert til helse- og omsorgssektoren etc. Høgskolen vurderer hva som er relevant yrkespraksis. 

Oppbygging og gjennomføring

Programmets innhold

Studiet Erfaringsbasert master i helselogistikk skal gi økt kunnskap og forståelse for pasient- og informasjonsflyt gjennom hele verdikjeden, det vil si fra sykdom oppstår til pasienter er ferdigbehandlet og hjemme igjen. Studiet gir kompetanse i logistikk gjennom analyse og forståelse av problemer og løsninger knyttet opp til ulike problemstillinger.  Studiet er delt inn i to moduler:

Modul 1: Logistikkemner

Denne modulen vil gi kunnskap om hvordan logistikk kan anvendes innenfor helsesektoren. For å se på samhandling mellom ulike aktører i kjeden brukes verdikjedeaspektet som teoretisk grunnlag. For å kunne forstå og designe tjenesten vil studenten lære om produksjonsprinsipper som kan anvendes innenfor både primær- og spesialisthelsetjenesten.

 

Modul 2: Masteroppgave

I denne modulen skal studentene skrive masteroppgave. Studentene skal anvende kunnskap fra den første modulen til å belyse, redegjøre og løse praktiske problemstillinger fra sin arbeidsplass.

Organisering og læringsformer

Studiet er deltidsbasert og vil være en kombinasjon av samlinger og nettbasert undervisning. Hvert semester starter med en samling. Forelesninger gis på video med nettmøte, for å gå gjennom oppgaver, diskusjoner, besvare spørsmål fra studentene etc.

Krav til studieprogresjon

Studiet må være fullført innen 3.5 år, dvs. 7 semester.

Videre studier

Ved å bygge på med 30 studiepoeng med metode og fordypningsemner kan studiet kvalifisere til PhD studier i Norge og utlandet.

Studiemodell

Vår 2023

Velg studieretning for å se emner

Vår 2024

Velg studieretning for å se emner

Høst 2024

Modul 2 - Masteroppgave

Velg studieretning for å se emner

Vår 2025

Velg studieretning for å se emner

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 16. juli 2024 04:39:22