2020 - Side 2

Publisert 11. mars 2020 20:39

The information below addresses only students in health sciences:

Norsk Resuscitasjonsråd (NRR) vil inntil videre anbefale at all opplæring og trening med munn-til-munn-metoden stoppes til situasjonen med smittespredning av Coronavirus (COVID-19) er mer avklart 

Publisert 8. mars 2020 19:18

Anbefalingene om karantene er i dag blitt utvidet til å gjelde alle personer som har vært i områder med vedvarende smitte av koronavirus. Det betyr at alle som har vært i områder med vedvarende smitte skal holde seg hjemme i 14 dager etter hjemkomst, uavhengig av om de har symptomer eller ikke.

Publisert 4. mars 2020 12:31

Da har vi mottatt ny beskjed fra Molde kommune. Folk kan gå på jobb som vanlig, også de som var på Bjørnsonhuset og Tapp&Kork. Det betyr at også våre studenter kan gå på sine praksisplasser. Dette gjelder alle som er i praksis, både i kommuner og helseforetak. Dersom noen utvikler symptomer på luftveisinfeksjon skal de tas prøve av og isoleres inntil avklaring.

Publisert 4. mars 2020 11:15

Koronaviruset preger alle nyhetssendinger og svært mange er opptatt av hvordan dette vil påvirke en selv og sine omgivelser. Vi er, i likhet med andre høgskoler og universitet, opptatt av å gi god informasjon til våre ansatte og studenter og støtter oss på helsemyndighetenes råd med tanke på forbygging og håndtering av mulige smittede.

Publisert 4. mars 2020 11:15

Både Molde kommune og Helse Møre og Romsdal har nå bestemt at helsepersonell som har vært tilstede på konsert med Hellbillies på Bjørnsonhuset lørdag kveld, eller var på puben Tapp & Kork samme kveld, ikke skal møte på jobben og jobbe med pasienter. Dette innføres også for HiMoldes syke- og vernepleiestudenter som er i praksis. Det skyldes at det var en person fra Oslo tilstede, som i ettertid har fått påvist Koronasmitte.