#Metoo-bevegelsens effekter i Norge: Politisk maktkamp og organisatorisk endring

Åpen digital gjesteforelesning med førsteamanuensis Anja Sletteland.

Førsteamanuensis Anja Sletteland er samfunnsgeograf (PhD) med spesialkompetanse på kommunikasjon i konflikter. (pressefoto)

Påmelding

I denne gjesteforelesningen diskuterer førsteamanuensis Anja Sletteland #metoo-begevelsens effekter i Norge, og dens betydning for spørsmål om varsling, kjønn og maktforhold i politikk og arbeidsliv.

#Metoo startet i Hollywood høsten 2017 og utviklet seg til et internasjonalt oppgjør med asymmetriske maktforhold mellom kjønnene. I Norge satte #metoo i gang omfattende diskusjoner om kjønnsroller, adferd på arbeidsplassen og prosedyrer for varsling. Da mediene begynte å granske politikeres oppførsel, ble #metoo gjenstand for betente og langvarige konflikter. Særlig Giske-saken i Arbeiderpartiet satte i gang en maktkamp som splittet både partiet og resten av samfunnet.

Sletteland vil gå gjennom hvordan #metoo-kampanjen og Giske-saken utspilte seg, og se nærmere på hvordan de har påvirket samfunnet. Hun vil særlig trekke frem hva vi kan lære av konfliktene rundt #metoo.

Om foredragsholderen:

Anja Sletteland er førsteamanuensis ved OsloMet og medforfatter av bøkene «Giskesaken – og hvordan vi får #metoo tilbake på sporet» (Forlaget Manifest 2020) og «Det jeg skulle sagt. Håndbok mot seksuell trakassering» (Forlaget Manifest 2018).

Web: https://www.oslomet.no/om/ansatt/anjasle/

Gjesteforelesningen inngår i kurset ADM745 Makt, ledelse og retorikk og er åpen for alle interesserte.

Påmelding

Registrering for Zoom-lenke gjøres på denne siden: https://nettskjema.no/a/250559

 

Publisert 22. feb. 2022 08:48 - Sist endret 22. feb. 2022 12:17