Rett fra utplassering til jobb!

Med topp tilbakemeldinger var veien kort til ansettelse for sport management-studenten Johanne Nyland. Den blide bergenseren mener idretten har godt av å få inn enda flere jenter.

Bilde av student på utplassering hos Sportsklubben Brann sammen med sin veileder

Johanne Nyland med veileder Aksel Bergo. Foto: Kjell-Marius Herskedal

En skikkelig stå-på-jente med godt humør. Med slike tilbakemeldinger og jobb videre etter endt utplassering i Kniksenakademiet hos Sportsklubben Brann var det på sin plass å ta kontakt med Johanne for å høre hvordan det gikk til.

Gratulerer med jobb, hvor skal du jobbe fremover?

"Tusen takk for det! Jeg kommer til å fortsette å jobbe med det jeg har gjort gjennom min praksisperiode i SK Brann. Det vil si at ut året skal jeg jobbe som fotballtrener i Brann-Kniksen Akademiet, samt holde på med en del av organiseringen og det administrative som må gjøres. Fra neste år av vil det nok bli en del arbeid med jentesatsingen i klubben, samt å fortsette å være trener i Kniksen Akademiet. Det blir spennende å se hvordan det blir fremover."

Johanne forteller at som ekte bergensjente så var det å ha praksis i SK Brann svært fristende.  

“Jeg alltid hatt lyst til å arbeide og se hvordan alt foregår i en storklubb. Jeg var veldig heldig som ble tilbudt å ha praksisplassen min i akademiet i Brann. Selve akademiet består egentlig av alle lagene før A-laget, altså Brann-2, G17, G15 osv. Så har en da Kniksen-Akademiet, som er et ekstratilbud til unge gutte-og jentespillere i Bergens-regionen.  

Målet med dette akademiet er å styrke talentutviklingen, i både Brann og i hele regionen. Det er her jeg har arbeidet mest i min praksisperiode. Jeg har trivdes utrolig bra i en hverdag som har bestått av mange varierte oppgaver- alt fra å være på feltet som trener, til å ha administrative oppgaver knyttet opp mot akademiet. Praksisperioden har vært meget lærerik og jeg har fått bra innsikt i hvordan det jobbes i en profesjonell fotballklubb og hva som kreves.”

- Årene i Molde har vært blant de beste jeg har hatt

Inspirasjonen til å studere Sport Management fikk Johanne av sin bror.  

“Jeg hadde egentlig visst ganske lenge at det var Sport Management jeg ville studere. Min storebror gikk det samme, bare i England, noe som gjorde meg ekstra oppmerksom på at det kunne være en retning å gå. Selve Molde by hadde jeg ikke noe forhold til før jeg flyttet opp dit, så det var innholdet i studiet som gjorde at jeg tok valget å søke der.”
 
Hun forteller at hun ikke hadde noe forhold til Molde før hun flyttet hit, men at hun har stortrivdes - både i byen og spesielt i Sportsklubben Træff som hun har engasjert seg i.

“Årene i Molde har, uten å overdrive, vært noen av de beste årene jeg har hatt. En er garantert å komme i en klasse bestående av personer med samme interesser som en selv. Jeg har fått meg gode venner for livet fra studiet. Så må jeg også nevne fotballmiljøet i byen, den største grunnen til min høye trivselsfaktor der oppe. Og da snakker jeg om SK Træff, verdens beste klubb! Jeg vil absolutt anbefale alle med interesse for idrett å søke Sport Management i Molde, i tillegg til å begynne i et idrettslag i byen samtidig som en studerer.”   

- Flere jenter burde satse på jobber innenfor idretten

“Til slutt vil jeg også slenge inn dette med at flere jenter burde satse på jobber innenfor idretten. Jeg opplevde en stor overvekt av gutter på studiet, både i mitt kull og de som var før og etter meg. En tenker gjerne at det er andre studier som er mer «safe» med tanke på å få jobb, men idretten trenger absolutt flere flinke og engasjerte, både jenter og gutter.”

Studieleder Geir Oterhals er også full av lovord om Johanne.

“Johanne bekrefter inntrykket vi har av at de studentene som er positive, som er initiativrike, som tar verv i lokalidretten og står på i praksisperioden får seg gode og relevante jobber etter endt studie. Det overrasker oss derfor ikke at Johanne har fått jobb direkte etter praksis. Vi ønsker Johanne lykke til med jobben i Kniksenakademiet og håper vi kan utforske muligheten for praksissamarbeid for kommende studenter.”

Emneord: sport management
Publisert 6. juli 2023 13:06 - Sist endret 6. juli 2023 21:30