Tidenes karaktersnitt for vernepleiestudentene

Heltidsstudentene fikk B i snitt, deltidsstudentene fikk C. Ingen strøk. “Et historisk godt resultat”, sier faglærer.  

Samling med vernepleiere etter gradsseremoni

Denne gjengen med uteksaminerte vernepleiere leverte et rekordresultat!

Foto: Jan Ragnvald Eide

86 nye vernepleiere ble takket av da Høgskolen i Molde holdt sin avslutningsseremoni. Til tross for pandemi og krevende studieforhold så leverte studentene strålende karakterer, og nesten like imponerende var det at ingen strøk. Førsteamanuensis Anne Botslangen mener god struktur og fellesskap er noe av nøkkelen bak suksessen.

Læreren: Begynte tidlig og jobbet strukturert

“Studentene har jobbet godt. De har startet tidlig og jobbet strukturert. De har også brukt organiserte og egenorganiserte fellesskap for å lære. Studentene har stilt faglig relevante spørsmål og deltatt i faglige diskusjoner, også har de lest faglitteratur.”

Hun trekker også frem at studentene har vært positive til å teste ut nye praksisformer.

“De har vært faglig engasjerte, og svært lette å samarbeide med. I tillegg har de vært positive til å teste ut nye praksissteder og -praksisformer. Noen av dem har deltatt i forskningsgruppen Vernepleieren i skolen, mens andre har hatt sin praksis knyttet til arbeid med ungt utenforskap ombord på seilskuta Christian Radich. Dette har bidratt positivt i læringsmiljøet blant disse studentene.”

Studenten: Lett å motivere seg for et meningsfylt studie

Bilde av student Elly Klepp
Praksisen var høydepunktet i studiet, mener Elly Klepp. Foto: Privat

Det var klesbransjen som fikk Elly Klepp til å flytte, til Molde, men det var fjellene som fikk henne til å bli værende og ønsket om å studere noe meningsfylt som fikk henne til å begynne på bacheloren i vernepleie.

“Jeg Jobbet med klær, men følte ikke at jeg hjalp noen så hadde lyst til å gjøre noe mer meningsfullt.”

Elly trekker særlig frem praksisen som høydepunktet i studiet og særlig det at en fikk anledning til å bruke egne evner og interesser i sin praksis.  

“Selv er jeg yogainstruktør og har hatt yogaøkter med både barn og eldre i min praksis. Andre studenter har for eksempel brukt sine musikalske evner. Jeg synes det er kult at vi får lov til å ta med oss interessene våre inn i studiet vårt.  

Pandemien var krevende, men ga også et pusterom

Elly mener pandemiperioden både var forvirrende og litt skummel, men den sørget også for at studentene fikk mer tid til skole og ting de ønsket å prioritere. Selv brukte hun tiden til ting som ga henne overskudd.

“Jeg elsker å gå i fjellet så jeg har brukt mye av tiden til det, så i antall timer har jeg kanskje ikke brukt flere timer på skolearbeidet, men dette har gitt meg overskudd til å fokusere på skolearbeidet. Jeg har vært student tidligere så vet at jeg jobber under press og skriver best når jeg er inspirert til det. Når jeg får ånden så kan jeg skrive mye.”, forteller hun.  

Og som vi vi vet så ble jo resultatet rett så bra.

Av Jan Ragnvald Eide
Publisert 20. juni 2022 15:12 - Sist endret 21. juni 2022 13:20