Historisk IT-samarbeid mellom næringslivet og Høgskolen i Molde

Studentene vil ha praksisplasser og bedriftene vil ha folk. Nå har en avtales som gjør alle fornøyde blitt undertegnet.

Gruppebilde av bedriftslederne som skrev under avtalen

Bedriftslederne skrev under avtalen oppe på scena i kantina. Foto: Jan Ragnvald Eide, HiMolde

Det var som å vende tilbake til de gode gamle IT-dager da Molde næringsforum hadde sitt frokostseminar i kantina på Høgskolen. Flere bedrifter presenterte seg for IT-studentene og kolleger i næringslivet.

 "Vi er ute etter slike som dere" sa gründer Jan Helge Hjelset i Wise Consulting AS, mens Egil Gussiår fra Infor reklamerte for sitt «Early talent program». Flere andre understreket at det nå var på tide for HiMolde å ta tilbake IT-tronen og at en var svært glad for at det igjen tilbys en bachelorutdanning i IT.

12 bedrifter undertegnet avtale

Bilde av logoene til bedriftene som skrev under avtalen om IT-samarbeid
Disse bedriftene undertegnet samarbeidsavtalen.

Til slutt undertegnet 12 bedrifter en avtale for å formalisere et samarbeid med IT-utdanningen på Høgskolen i Molde. Blant annet skal studentene kunne få praksisplass i bedriftene gjennom emnet "SCM400 Utplassering i bedrift". Rektor Steinar Kristoffersen var fornøyd.

"Dette samarbeidet skal bidra til at studentene våre får den starten på arbeidslivet som de trenger og at utdanningen vår holder seg relevant. Dette er ikke noe nytt for oss. Logistikkmiljøet har hatt en casebasert undervisning i over femten år og vi har mange bedrifter som har jobbet med oss på undervisning- og forskningsprosjekt. 
Vi vil gjerne formalisere samarbeidet slik at dere ikke rapper studentene fra oss før de får fullført," spøkte rektor.

Molde Næringsforum fikk betalt for langvarig jobb

Molde næringsforum har stått i bresjen for å få til avtalen. 
"For at regionen vår skal vokse og utvikle seg er vi avhengig av forskning og utdanning. Høgskolen i Molde spiller en naturlig nøkkelrolle i dette arbeidet. Molde Næringsforum tok initiativ  til å startet opp igjen IT-satsingen og er veldig glad for det samarbeid som nå er i gang. Vi kommer til å jobbe for å få med enda flere bedrifter med på denne avtalen." sa Britt Flo som er daglig leder i Molde Næringsforum.
 

Skal være næringslivets høgskole i Møre og Romsdal

Høgskolen og bransjen tar sikte på å sørge for mentoravtaler, internships og at næringslivet bidrar som gjesteforelesere, gir masteroppgaver og er med som veiledere.
Kristoffersen forklarte at selv om en ikke hadde tilbydt bachelor i IT på noen år så hadde en ikke vært uforberedt til å samarbeide med næringslivet.

"Det må ikke være slik at dere tror at vi ikke stiller forberedt. Vi har ikke hvilt på våre laurbær. Vi har bygd opp Norges beste logistikkutdannelse. Vi har en transportøkonomimiljø som er hoffleverandør til samferdselsdepartementet, til etater, direktorater, Avinor og vegvesenet. Vi har et kjempespennende miljø som holder på med utvikling av bærekraftige samfunn for framtida.

Tieto Molde presenterer seg for studentene ved Høgkolen i Molde
Svein Johan Hauge i Tieto forteller om sin bedrift til studenter og andre fremmøtte på frokostseminaret. Foto: Jan Ragnvald Eide HiMolde

Høgskolen i Molde har også hver eneste dag 500 studenter som er ute i praksis. Vi er og vi kommer til å jobbe med å forsterke posisjonen vår som næringslivets høgskole i Møre og Romsdal. Da trenger vi dere til å stille krav til oss og til å ta vare på studentene våre", avsluttet rektor.

"Vi har vært i kraftig vekst de siste åra, og tempoet i den videre veksten er avhengig av at vi får inn dyktige folk. Et samarbeid med Høgskolen er i så måte veldig viktig for oss", sier Vegard Flovik i Axbit til Romsdals Budstikke. (Ekstern lenke)
 

Emneord: IT Av Jan Ragnvald Eide
Publisert 2. okt. 2019 21:15 - Sist endret 3. okt. 2019 14:44